Sosyal Medya

Güncel

Biyolojik karnesi AmerikaÂ’da

Amerika’da yaşadığı yıllarda Fethullah Gülen’i muayene eden Hacettepe Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Tuncay Delibaşı, “Fethullah Gülen’in resmi olarak doktoru değilim. Amerika’da yaşadığım yıllarda kendisini bir defa muayene ettim. Ondan sonra hep devam etti fakat rutin olarak değil” dedi



Yıllardır Amerika’da yaÅŸayan Fethullah Gülen’in saÄŸlık kontrolleri için alanında uzman doktorlardan konsültasyon istediÄŸi ortaya çıktı. Amerika’da yaÅŸadığı yıllarda kendisinden konsültasyon istendiÄŸini anlatan Hacettepe Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Endokrinoloji KliniÄŸi Sorumlusu Prof. Dr. Tuncay Delibaşı, “Fethullah Gülen’in resmi olarak doktoru deÄŸilim. Amerika’da yaÅŸadığım yıllarda kendisini bir defa muayene ettim. Ondan sonra hep devam etti fakat rutin olarak deÄŸil” dedi. 2007'de Amerika’da 3-4 yıl kadar yaÅŸadığını anlatan Delibaşı, “Kongre için New York’ta bulunuyordum. Bir arkadaşım vasıtasıyla haber geldi. Konsültasyon istendi. Talebi kabul ettim ve Gülen’i muayene ettim” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
ENFEKSÄ°YON KAN ÅžEKERÄ°NÄ° BOZMUÅžTU
Gülen’in o dönem enfeksiyon nedeniyle kan ÅŸekerinin bozulduÄŸunu aktaran Delibaşı, “Pensilvanya'da Gülen’in rutin kontrollerini yapan sürekli sürekli yanında bulunan bir doktoru var. Herhangi bir durum olduÄŸunda müdahale ediyor. Tahlillerini de orada bir hastahanede yaptırıyor. Ben muayene ettiÄŸim dönemde Amerika’da yaptırdığı tahlilleri incelemiÅŸtim” diye konuÅŸtu. Cemaatin genelde alanında iyi olan doktorlardan konsültasyon talep ettiÄŸini belirten Delibaşı, “Benim de o konuda yoÄŸun çalışmam olmuÅŸtu. Pek çok yayınım vardı. Tanınan biri olduÄŸum için bir Türk doktoru olarak benden istemiÅŸlerdi” diye açıkladı.
DEMÄ°REL VE GÜL’ÜN DE DOKTORUYDU 
Åžu an Fetullah Gülen’in saÄŸlık durumu ile ilgili bilgi sahibi olmadığını belirten Delibaşı, ilaç ve tedavi süreciyle de kendisinin ilgilenmediÄŸini belirtti. Prof. Dr. Tuncay Delibaşı, “Resmi olarak eski CumhurbaÅŸkanları Süleyman Demirel ile Abdullah Gül’ün doktorluÄŸunu yaptım. Onlar dışında ise birçok bakan, büyükÅŸehir belediye baÅŸkanı, yurt dışından birçok kiÅŸinin resmi olmayan ÅŸekilde doktorluÄŸunu yapıyorum” dedi.  

Pankreas nakli olamaz

Diyabet hastası olan Gülen’in pankreas nakli olacağına iliÅŸkin iddiaları da cevaplayan Delibaşı, “Gülen Tip2 diyabet hastası. Bu nedenle pankreas nakli olamaz. Tip 2 diyabette ÅŸu an adacık nakli de yapılamıyor” diye konuÅŸtu. Öte yandan Gülen’in saÄŸlık sorunları nedeniyle Ankara’da Pankreas Adacık Hücre AraÅŸtırma DerneÄŸi kurulduÄŸu bu derneÄŸin hem kök hücre hem de pankreas adacık hücresiyle ilgili çalışmalar yaptığı iddia ediliyordu. Kök Hücre AraÅŸtırma Merkezi bünyesinde yapılacak olan pankreas adacık hücre araÅŸtırmalarının Gülen’in saÄŸlık sorunlarına çözüm bulmak için baÅŸlatıldığı iddialarını da yanıtlayan Delibaşı, “Merkez çalışmalarının Fethullah Gülen’le ilgisi yok. Bu tedavi Tip1 diyabet hastaları için uygulanıyor. Tip 2 için deÄŸil.Tip1 diyabet çocukluk çağından baÅŸlayan diyabet hastalarıdır, uygulama onlar için yapılıyor ” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.